Кралицата Елизабета: Владата е неспособна да му служи на британскиот народ

Кралицата Елизабета Втора во својата божиќна порака за Би-би-си изјавила дека британската влада повеќе не е способна да му служи на народот на Велика Британија.

Според инсајдер на Би-би-си, мирната и сталожена кралица изјавила дека „интересите на мојот народ се ставени на крајот на редот“ мислејќи на лошото водење на брегзит во преговорите со Европа.

Кралицата ги замолила своите поданоци да се подготват за сеопфатен распад на демократијата додека брегзит во целост не се спроведе во 2018 година.

Екипата на државната телевизија Би-би-си го откажа снимањето набрзо откако кралицата изразила страв од војна што може да се случи за да се заштитат интересите на елитата.

„Нашите американски роднини побегнале од ваквата тиранија, а ние тоа мораме да го осигураме“, изјави кралицата пред персоналот на Би-би-си, по што снимањето се откажало поради годинешните терористички напади.

Во Велика Британија и на интернет емитувањето на кралските божиќни пораки било откажано во 15 часот ден пред Божиќ.

Во другите делови на Комонвелтот пораката прво се емитувала во Нов Зеланд во 18:50 часот по локално време од страна на телевизијата во Нов Зеланд, во Австрија од страна на Австралиската броадкостинг корпорација во 19:20 часот по локално време, а во Канада од страна на Канадската бродкостинг корпорација во 10 часот утрото, што е исто како и 15 часот во Велика Британија.

Колку е популарна кралската божиќна честитка?

Минатата година 8,1 милиони гледачи го следеа божиќното емитување само во Велика Британија. Пораката беше фокусирана на инспирацијата.

Кралицата исто така му честиташе на тимот на Велика Британија за успехот на Олимписките игри во Рио и Параолимписките игри во 2016 година говорејќи дека „инспирацијата ја храни аспирацијата“.

Темата на овогодишниот говор е избрана од страна на самата кралица, а според нејзините службени страници, одраз на говорот се нејзините сопствени интереси, но секогаш ќе биде „мотивирана од сочувството и грижата за својот народ“.

Scroll to Top