Крунисана нова мис на САД откако претходната победничка се откажа од победата

Првата второпласирана мис на САД за 2023 година, Савана Ганкиевич од Хаваи, стана новата победничка на натпреварот, повеќе од една недела откако претходната Мис поднесе оставка поради менталното здравје.

Ганкиевич, кој води непрофитна организација, ќе ја држи титулата до следниот натпревар во август.

„Подготвена сум да имам позитивно влијание со оваа организација што ја сакам“, рече Ганкиевич за време на церемонијата на крунисувањето на Хаваите.

Scroll to Top