Манипулираат без грижа на совест: пазете се од овие хороскопски знаци

Сите хороскопски знаци имаат и позитивни и негативни квалитети. Дали некогаш сте се запрашале кои хороскопски знаци се најголемите манипулатори?

Кои се луѓето кои сакаат да имаат целосна контрола и немаат проблем да ја извртуваат ситуацијата во своја полза за да ги постигнат своите цели? Вистина е – сите сме по малку манипулативни. Водолијата ќе направи се што е потребно за да ве убеди дека нејзината кауза е најдобра и дека треба да и се придружите во отстранувањето на неправдата во светот. Лавот ќе ги гази луѓето само за да стигне до својата цел. Ако го налутите Овенот, тоа ќе има непроценливи последици. И ако се најдете на патот на успехот кон Девица – може да се случи да ви забијат нож во грб или да ве искористат.

Сепак, иако сите сме потенцијално манипулативни, постои хороскопски знак за кого манипулацијата е, едноставно, начин на живот. Бараат соработка, покорност и лојалност, а доколку се посомневаат (без потврда) дека се случува нешто што не им се допаѓа, тогаш тргнуваат во одмазднички поход. Да, тоа е Шкорпија.

Дали Шкорпиите се најголемите манипулатори?

Тие имаат многу добри инстинкти и можат да гледаат напред, способност што им овозможува – до одреден степен – да ги контролираат умовите и мислите на другите. Тие никогаш не се толку суптилни како што мислат дека се. Тие се вешти во читање луѓе и ситуации, кои секогаш ги користат во своја полза и немаат проблем да ги забележат туѓите слабости и да ги искористат. Тие се многу убедливи кога зборуваат и лесно можат да ги натераат другите да веруваат дека не се во право, дури и кога вие сте целосно во право.

Најманипулативната работа што можат да ја направат? Емотивно да ве уценуваат и да ве убедат дека ако не правите како што тие сакаат, можете да ги изгубите еднаш засекогаш. Сепак, тие не се колебаат да преземат одговорност и да покажат храброст бидејќи сакаат да имаат контрола, но и да ги заштитат важните луѓе во нивните животи.

Сепак, Шкорпиите не се единствените со оваа способност.

Близнаци
Со нивната личност и цртата на двојство што им е дадена, не е ни чудо што тие се на списокот. Близнаците се приспособуваат на секоја ситуација и избираат да ја носат „маската“ која најдобро и стои секој пат. Тие лесно ги тераат другите да им веруваат, користејќи убави зборови и фрази, додека нивните комуникациски вештини ги затишуваат другите во лажно чувство на сигурност. За да го добијат својот пат, тие можат да станат потполно манипулативни.

Рак
Раковите стануваат манипулативни кога чувствуваат дека ја губат љубовта. Тие се обидуваат да ги контролираат емоциите на другите бидејќи им треба сигурност и љубов. Тие не стануваат манипулативни за да го постигнат својот пат, како Близнаците, туку за да се наметнат себеси.

Лав
„Кралот“ на зодијакот смета дека само неговиот пат е правилен и дека секој треба да го следи она што тој го предлага. Тој е самоуверен и не се плаши да го каже своето мислење, но и да се обиде да ве убеди во неговото право. Тој е тврдоглав и станува прилично манипулативен кога сака да го постигне својот пат, што е речиси секогаш.

Вага
Иако изгледа чудно што рамнотежата на зодијакот е на листата, Вагите се прилично манипулативни. Иако сака хармонија, им кажува на другите што сакаат да слушнат за да ја придобие нивната наклонетост. Не сака да зазема страна, па ќе се обиде да игра убаво со сите.

Scroll to Top