Нож во грб: овие хороскопски знаци ќе ве издадат без размислување

Можеби ви изгледаат прекрасно, но пазете се од измами и нож во грб. Ова се дволични хороскопски знаци

Верувајте, но проверете. Стара добра поговорка која не учи да не бидеме лековерни и наивни, да не го прифаќаме надворешниот изглед и првиот впечаток како пандан на карактерот на една личност. Вистина е, изгледот често знае да измами, исто како зборовите.

Ако имате добро развиена интуиција, лесно можете да почувствувате лага во почетната фаза; но веројатно припаѓате на претставници на водениот елемент: Ракови, Риби и Шкорпии. Луѓето со силен воден елемент имаат природен компас, тој секогаш работи независно од нив и во сите ситуации. Но, што да прават тие што немаат таква моќ? Како да знаеме кои се дволичните хороскопски знаци подготвени да изневерат?

Близнаци
Првиот знак на воздушниот елемент, управуван од пргавиот Меркур. Самите Близнаци се прилично површни и несериозни; тие немаат тенденција да се врзуваат и не чувствуваат каење. Токму поради тоа што блескавите претставници на овој хороскопски знак не можат длабоко и емотивно да се врзат за никого, многу лесно можат да ве напуштат и да тргнат во нови авантури. За нив е важен самиот факт на движење и менување на околината, не можат долго да седат на едно место, им требаат светли емоции и храна за умот.

Поради фактот што Близнаците се многу пријателски расположени (каналот за комуникација е една од нивните силни страни) за време на дијалогот, лесно можат да пренесат нечија тајна и лежерно да озборуваат зад грб. Притоа, во никој случај нема да се стреми кон себични цели или желби за одмазда, тоа ќе го направи прилично лесно и природно. Почнуваат да зборуваат, се занесуваат со дискусијата и, без размислување, ќе кажат нешто. Во почетокот, машките претставници на овој хороскопски знак можат да раскажуваат многу фасцинантни приказни и да ветуваат многу, а кога ќе се намали нивото на интерес, тие ќе си заминат.

Вага
И овој знак спаѓа во елементот воздух и со него треба да ги држите очите отворени. Самите претставници на овој знак се многу шармантни, слатки и љубезни. Ги знаат правилата на пристојност, бонтон и знаат да покажат добро однесување. По изглед, таквите луѓе изгледаат неверојатно добронамерни и пријатни, но имаат свои „костури во плакарот“.

Прва точка: Вагите се знак на партнерство и соработка, многу им е важно да бидат во хармонична и пријатна врска, а донекаде и зависат од партнерот. Згора на тоа, тие можат да бидат во врска без силна емотивна приврзаност, ако се мирни, удобни и згодни, ќе создадат слика на идеален пар за сите околу нив, а воопшто не е важно дали постојат силни чувства или не. Затоа, штом престанат удобноста и погодноста, тие можат брзо да најдат замена и да исчезнат од вашиот живот.

Втора точка: често претставниците на овој знак се обидуваат да им угодат на сите одеднаш, односно да бидат добри со сите. Тие се многу зависни од мислењата на другите. Но, не можете да седите на двете столчиња, порано или подоцна ќе треба да застанете на нечија страна, а овде Вагите можат да застанат на страната на посилниот партнер, откривајќи ги тајните на послабиот. И поради желбата да живеат пријателски со сите и да им угодат на сите, тие можат секому, малку по малку, да кажуваат нечии тајни и лични податоци.

Девица
Земјата што се менува. Претставниците на овој хороскопски знак се многу практични, конкретни и прагматични. Тие никогаш нема да го трошат своето време без одредена цел и корист. Секоја нивна акција има силен поттик и очекување за заслужен резултат. Во работа која бара зголемена концентрација и напорна работа, тие немаат рамен. Како што веќе разбравте, претставниците на овој знак се многу практични и бараат придобивки во сè, истото важи и за партнерите и пријателите.

Ако некое лице и донесе одредена корист на Девицата, дава ново знаење, се смирува, помага да се зголеми профитот – Девицата ќе биде таму без разлика на се. Но, штом таа иста вредност ќе исчезне поради некоја причина, Девицата се повлекува без око да трепне. Сè додека претставувате одредена вредност за оваа личност, Девицата ќе ве цени и почитува, штом изгубите авторитет или некои вредни артефакти, заборавете на оваа личност.

Риби
Третиот знак на водениот елемент, променливата Вода. Светлите претставници на овој хороскопски знак се многу сомнителни и сонливи, сакаат да летаат во облаци, да градат замоци во воздухот, лесно се навредуваат и се караат. Овој знак е најподложен на секаков вид сугестии и зависност (од алкохол до коцкање). Тие имаат прилично уникатен поглед на светот за секого, кој може многу брзо да го промени својот правец. На таквите луѓе може да биде тешко да се потпрете, сега кажуваат едно, а утре нивната внатрешна струја го сменила својот тек и размислуваат сосема поинаку.

Рибите се романтични и заљубени, многу креативни луѓе. И како што знаете, сите креативни личности тешко можат да се пофалат со лојалност. Муза е уникатна млада дама, никого не се покорува, доаѓа и си оди како што сака. Тоа е целата поента, се чинеше дека сте му верувале на таа личност, тргнавте по истиот пат со него, а потоа одеднаш сфативте дека вашиот придружник гледа во сосема друга насока, а тој самиот повеќе не е сличен на она што беше порано.

Водолија
Друг знак на воздушниот елемент. Многу самоволно, слободоумен и пријателски настроен. Но, не е сè толку едноставно како што изгледа на прв поглед. Овие луѓе ги привлекуваат луѓето кон себе како магнет, имаат неверојатна харизма, уникатност, на некои места се дури и ексцентрични и необични, па привлекуваат големо внимание кон себе. Тоа е како да летаат до нив на вселенски брод, тие постојано доаѓаат со необични идеи, никогаш не знаете што да очекувате од нив утре, забавно и интересно е да се биде со нив. Веднаш штом ќе навлезете во нивната слобода, обидете се да поставите свои граници и ограничувања – ја изгубивте оваа личност. Ако тој самиот чувствува дека се обидувате да го контролирате и сакате да добиете некои гаранции за иднината, тој ќе си замине дури и без да се збогува.

Може исто толку лесно да влезе во вашиот живот и исто толку лесно да исчезне од него. Ќе правите планови за иднината, ќе го сметате за ваш верен пријател, другар и партнер, но во одреден момент едноставно ќе го изгубите од вид, на телефон нема да одговара на вашите повици, а вашите пораки ќе останат непрочитани.

Scroll to Top