Пет хороскопски знаци на кои особено ќе влијае младата Месечина во Шкорпија

Влијанието на младата месечина врз хороскопските знаци ќе биде многу забележливо, но особено ќе се одрази на 5 знаци во зодијакот.

Младата месечина во Шкорпија ќе влијае на сите хороскопски знаци, испраќајќи им ја енергијата на овој знак, но и страст и љубов. Иако сите треба да се стремиме да постигнеме рамнотежа помеѓу тоа колку даваме и колку добиваме за возврат, ова исто така ќе ја разбуди страста кај сите знаци. Младата месечина ќе биде во овој знак до 1 декември.

Какво ќе биде влијанието на младата месечина врз хороскопските знаци?
Ова е еден од енергично најмоќните настани и ќе бара од нас да се интроспектираме. Мистичната Шкорпија со која владеат Плутон и Марс, секогаш се стреми кон промени и трансформации. Затоа ова е сезона кога завршуваат старите циклуси и се случуваат паузи. Сепак, овие 5 знаци треба да се подготват за драматични промени.

Шкорпија
Ова е ваша сезона, па сосема е јасно дека младата Месечина најмногу ќе влијае на вашиот знак. Во овој момент и Сонцето и Марс ќе бидат во вашиот знак. Можеби ќе почувствувате силен излив на енергија, затоа насочете го овој ресурс кон постигнување на вашите цели. Ако не го направите тоа, ќе бидете премногу раздразливи и агресивни. Главната тема на овој транзит сте вие ​​и како се однесувате кон себе. Не плашете се од вашите желби и емоции и работете на самодовербата.

Лав
Младата месечина во Шкорпија ќе ве насочи кон семејството и домот. Размислете дали сакате да направите некои промени во односот со семејството или родителите. Дали се чувствувате удобно во вашиот дом или сепак сакате да го промените вашиот животен простор? Исто така, доколку веќе размислувате за проширување на семејството, тогаш следниот месец е вистинско време за тоа. Дополнително, одете на некое интересно уметничко предавање или пријавете се на интересен курс.

Овен
Време е да се соочите со вашите стравови. Во овој месец во вашиот хороскопски знак ќе се најде астероидот Хирон, кој е клучен за лекување на ментална траума. Ако се чувствувате како да не добивате доволно пофалби за сè што правите, не бегајте од овие чувства. Правете работа во сенка бидејќи овој циклус ќе се повторува додека не ги научите лекциите.

Риби
Младата месечина во Шкорпија ќе биде поврзана со вашата потрага по нови идеали. Ќе се трудите да ги разберете верските постулати, но ќе се занимавате и со филозофски учења и религиозни движења. Во секој случај ништо материјално нема да биде во вашиот фокус. Сепак, внимавајте вашиот духовен раст да не стане само избегнување на реалноста.

Бик
Биковите ќе го искористат периодов да размислуваат за своето семејство. Можеби ќе се случи нешто што радикално ќе го промени вашиот однос кон децата и бракот. Покрај тоа, Венера ќе минува низ вашата куќа на здравјето, па затоа е неопходно да му обрнете внимание. Доколку изминатиот период бевте под голем притисок, ќе бидете принудени да најдете баланс помеѓу работата и одморот. Посветете време на себе и на вашите потреби.

Scroll to Top