Пет производи кои и по употребата не треба да се фрлаат

Се повеќе се зборува за отпад и одржливост, така што зборувањето за работи кои не треба да ги фрламе е се поважно. Пет намирници кои можете да ги користите повеќе од еднаш.

Во зависност од ткаенината, постелнината можете да ја користите на неколку начини. Постелнината може да биде одлична основа доколку ги фарбате ѕидовите, а крпите се одлични за чистење на подот и другите површини во домот. Ако ткаенината е особено пријатна и убава, можете да ја користите за шиење други предмети или да ја користите за завиткување подароци, што не само што е убаво, туку и креативно, пишува „Homes&Gardens“.

Веројатно веќе сте слушнале дека можете да исчистите многу работи користејќи стара четка за заби. Можете да ги користите за чистење на мали пукнатини и зглобови, детали на чевли, тие се одлични за чистење на шини и протези.

За уште поголема одржливост, дајте предност на четките направени од бамбус или дрво.

Толку многу храна доаѓа во убави, квалитетни садови, без разлика дали се работи за тегли со ајвар или квалитетни стаклени шишиња. Теглите се лесни за употреба за складирање навистина на сè, од храна до фигури, а стаклените шишиња се популарни како држачи за високи свеќи.

Помалите контејнери и тегли може да се користат за складирање на зачини, вклучувајќи ги и вашите сопствени мешавини за зачини.

Симбол на неодржливост, пластичното шише е нешто што многумина ќе го избегнат, но доколку го најдете во вашата остава, искористете го. Користете го наместо кофа за наводнување на растенијата или исечете го дното на шишето и користете го како мала стаклена градина која ќе ги одржува садниците топли и влажни.

Нарачав нешто и стигна во голема картонска кутија? Одлично. Покрај тоа што се навистина одлични за складирање, можете да ги зачувате и да ги користите следниот пат кога ќе дадете нешто некому. Кутиите во кои пристигнуваат вашите различни предмети веројатно се најлесни за пренамена.

Scroll to Top