Планинар издржа 10 дена без храна во дивината во Северна Калифорнија

Страствен планинар Лукас Меклиш преживеа 10 дена во дивината на северна Калифорнија без храна, пиејќи вода од потоци и водопади за да остане жив.

Мислел дека оди на кратко патување само во панталони, во планинарски чизми, со капа.

„Имав батериска ламба и ножици и тоа беше тоа“. изјави Меклиш за ABC News.

Scroll to Top