Пожарникарите спасија маж од шахта во Австралија: се криел од полицијата, го извлекле по 36 часа

Австралиската полиција соопшти дека пожарникарите спасиле маж кој се заглавил во шахта каде што се криел од полицијата.

Спасениот на пожарникарите им рекол дека бил заглавен таму околу 36 часа, и дека влегол во потрага по својот мобилен телефон, пренесува Гардијан.

Сепак, полицијата на Квинсленд соопшти дека мажот бил сопатник во автомобил кој, додека бегал од полицијата, учествувал во две сообраќајни несреќи во 04:00 часот во неделата на 24 март.

По втората несреќа тие излегле од автомобилот и почнале да бегаат.

Scroll to Top