Стивен Хокинг: Светската владата ќе биде врвот на достигнување на човештвото

Стивен Хокинг повика на воведување на „една светска влада“ и „глобална финансиска влада“, оваа недела, тврдејќи дека „Ние јуришаме со неверојатна брзина кон Новиот светски поредок кој ќе елиминира многу загрижености околу светската популација“, изјави Јокинг, говорејќи во „Royal Societyju“ во Лондон во понеделникот откако го прими почесниот докторат „Imperial Collegea“.

Славниот физичар предупреди дека човештвото и понатаму „ги кова шајките на својот ковчег“, додека „една светска влада“ и „финансиски орган“, не бидат прифатени од страна на сите суверени народи.

„Дури кога ќе дојдеме на ова одредиште, ќе биде постигнат врвот на човештвото“.

Физичарот вечно врзан за количката одамна е дел од Кабала, која делува низ многу јавни организации преку кои го оркестира значењето на политички, финансиски и културен настан, од предупредување на системски кризи, па се до деструктвните политики и всадување на трошни идеи во главите на масите.

Тоа не е прв пат да Хокинг ја промовира светската влада. Во март оваа година предупреди дека роботите ќе го уништат човештвото – освен ако ние не ја прифатиме контролата на светската влада.

„Уште од почетокот на цивилизацијата, агресијата е корисна до тој степен што има предени предности на преживувањето“, изјави во разговорот за магазинот Тајмс.

„Таа длабоко е всадена во нашите гени од страна на еволуцијата на Дарвин. Сега, меѓутоа, технологијата напредувала со таа брзина, што нас оваа агресија може да не уништи преку нуклеарни или биолошки војни. Мораме да го контролираме овој наследен инстикт според лашата логика и разум“.

Тој додаде дека најдобро решени би било „некој облик на светска влада“, која би „одговорила на овој предизик“, и се надѕира силата на развој на вештачка ителегенција (АI) и да го „спаси човештвото“.

Загрижувачко е дека светслите лидери, верските лидери и културните икони како него, почнуваат заедно како еден проповедител, потикнувајќу ја масата да ги прифати компонентите на Новиот светски поредок, од една светска влада.

Повикот за воведување на светска влада, на чело со папата Фрањо, Хокинг, и безброј елитни политички фигури го гледаат како голем чекор на патот кон новиот светски поредок за кој пророштвото го збори веќе повеќе од 2000 години.

Додека овие елити тврдат дека се залагаат за добробит на човештвото, всушност тоа е повик на воведување на светска влада од страна на Стивен Хокинг, и другите богати елитисти, кои немаат никаква врска со спасување на сиромашниот народ, или „спас на човештвото“, од климатски промени или роботи – или од какви било невољи, кои всушност се само измислени за да шират страв.

Scroll to Top