(ВИДЕО) Најголемите лажливци – НАСА уловена како снима пренос од вселенската станица во студио

Многу луѓе се освестија и веќе знаат дека ISS – интернационалната вселенска станица не постои, или пак постои, но во неа нема луѓе.

Или е едното или другото, а планот на НАСА, со кој беше манипулирана јавноста е разоткриен.

Видеото кое неодамна прочури во јавноста, прикажува како Џорџ Буш постариот, гостува во НАСА „вселенскиот“ центар.

Видеото го фати и британскиот астронаут Тим Пајк, кој стои пред синиот екран со мрежа. Се чини дека екранот се наоѓа меѓу него и сетот филм, кој го прикажува ISS, а кој се разбира во реалноста не постои.

Се чини дека ова е првото видео кое ја покажува НАСА од „вселенскиот центар“, но за сцената, и како синиот екран (се користело син или зелен екран) се користек за снимањето на „експериментот“ на ISS, како што е и примерот со водата во вселенската станица, која лебди во бестежинска состојба, а всушност се работи за компјутерска неправилна анимација – CGI (Computer-generated imagery).

Мрежата или клучните точки на сината позадина е еден од начините како тоа се работи од преклопувачките слики во подоцнежните ефекти.

За да се има исправен кординациски систем во 3D опкружувањето во позадина, има решетки или се користат клучни точки, а софтверот потоа ги користи референците во кој создава CGI слика на 3D мрежа.

Бидејќи тоа е така штетна информација, имаме чувство дека единствениот излез на НАСА во овој момент, е да ја објави изворната снимка на Тим Пеакеа, пред решетките и топките и да изјави дека тоа е еден вид на „експеримент“, а решетката и синиот екран е начин да се „следи движењето на топката“, или нешто слично.

Според мислењето на многумина независни експерти, оваа снимка била наменета за подоцнежно уредување или за некој вид на „вселенска демонстрација“, но сега, може да се користи само во изворен облик во некој момент во времето.

Како и да е, многу чудно е што оваа снимка со сина позадина не е прикажана во јавност.

Истата техника како што знаат многумина постојано се користи во Холивуд за создавање на уверливо видео на „простор“ и компјутерска анимација.

На агенцијата на НАСА и е поевтино да ја сними CGI анимацијата, пред синиот екран, отколку да испрати човек во вселенската станица, затоа што НАСА и онака, не и е важно што мислат луѓето. Светот е полн со лаги, особено американските.

Scroll to Top