(ВИДЕО) ОВА МОРА ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ – Папата Фрањо: Односот со Исус е опасен и штетен!

Фрањо е фатен со камера како се обидува да го насочи своето стадо подалеку од Исус Христос, предупредувајќи, дека „има ако инате личен однос со Исус, и тоа може да биде опасно и многу штетно“.

Рушејќи ја вековната христијанска традиција, Фрањо изјави дека мноштвото од 33.000 католици во Рим, дека „личниот, директен и непосреден однос со Исус Христос“, треба да се избегнува по секоја цена, стравувајќи за својата позиција како илигитимен Папа, кој ја спроведува злобната Агенда.

Говорот кој го одржа на 25 јуни, е најновиот настан на „либералниот“ Папа Фрањо.

Погледнете го говорот:

Папата Францис: Relationships With Jesus Are Dangerous

Минатата недела Папата Фрањо изјави за италијанскиот весник La Repubblica дека Соединетите Американски Држави имаат „искривена визија за светот“, и дека Американците мораат да владеат со светска влада, што е можно „за нивно добро“.

Недела дена претходно, откако повика на „една светска влада“ и „политички авторитет“, тврдеше дека е потребно создавање на една светска влада во борбата против главното прашање како што е „климатските промени“.

Говорејќи зa Ekvadoreske El Universo весник, Папата изјави дека Обединетите народи мора да смогнат доволно сила и моќ на своите држави во светот, за „добробит на човештвото“.

Движењето на глобализацијата не може да се подцени. Тоа е процес на преминување на светот на глобална влада во која ќе еродираат правата на поединци. Светскиот верски лидер, на чело на сите високи анти-христијани, Фрањо, ја игра својата улога во големата измама.

Покојниот Давид Рокфелер, еднаш изјави дека „глобалната криза“ мора да се случи пред да луѓето во светот бидат спремни да го прифатат Новиот Светски поредок. Се разбира светската економија претрпе драматичен пад во 2008 година, а светските челници повторно ја прогласија потребата за Нов светски поредок со помош на глобалната финансиска контрола.

Како што покажа Папата Фрањо, заверата на климатските промени и глобалното затоплување сега е начин на заплашување на граѓаните од страна на Светската Елита, во обид да човештвото се приближи на едноставно тоталитарна владеење.

Фрањо одлучи да го насочи своето стадо подалеку од Исус. Папата кој одржа исламска молитва во Ватикан, а подоцна ги предупреди своите следбеници да не влегуваат во личен однос со Исус, предводникот на злокобната Агенда.

Исусовиот Папа е клучен играч во планот кој ќе не воведе во Новиот светски поредок, одлучен да го доведе своето стадо во заблуда додека работи по планот на глобалната Кабала.

Scroll to Top