Состојки:
– 300 гр лешници
– 250 гр обланди со лешници
– 150 гр чоколадо
– 100 гр крем
– 250 гр еурокрем
– 250 гр маргарин
Чоколадо замрзнување:
– 200 гр чоколадо
– 4 лажици масло
Подготовка:
На пареа растопете ги чоколадото, кремот и маргаринот. Скршете ги обландите во голем сад. Измешајте наполитанки со пржени и сечкани лешници.
Со растопените состојки прелијте ги наполитанките и лешниците и продолжете со мешање со лажичка.
Смесата се става во фрижидер да се излади околу еден час.
На пареа растопете ја чоколадата за глазурата со маслото.
Изладената смеса извадете ја со лажица и направете топчиња меѓу дланките.