(Фото) Станија си дојде дома, се присети на детството кога го убиле татко и

Српската старлета Станија Добројевиќ дојде од Америка, но овој пат во посета на Хрватска, во местото Вочин, каде што пораснала. Таа е родена во хрватското место Вировитица, но живеела во Вочин. Решила да ја посети и куќата каде што живеела до 1991 година, бидејќи тогаш почнала војната во пранешна Југославија во која татко и’ го изгубил животот. Нејзиниот татако бил познат економист и политичар.

„Времето пред војанта, е тоа беше најсреќниот период од моето детство, бидејќи пред војната јас имав среќно семејство, односно имав татко, кој беше убиен“, изјавила Станија.