Ја знаете ли Мина Костиќ – Ова е ВИСТИНСКОТО име на српската пејачка

Пејачката сите ја знаат по името Мина Костиќ, а во личната карта и пишува Јасмина Костиќ, но ни тоа не и е вистинското име.

Мина Костиќ од 2000 година, присутна е на домашната естрада, и од тогаш сите ја знаат под тоа име.

Ретко кој досега се запрашал дали тоа е нејзиното вистинско име, поради тоа што не звучи како уметничко, но вистината е всушност дека не е.

 

 

Вистинското име на Мине Костиќ е Минира Јашари. Пејачката е родена во десетчлено семејство на Лединама, од родителите на Зоја и Алија Јашари. Мина подоцна го промени името, но во личната карта не и пишува Мина, туку Јасмина Костиќ.

 

Scroll to Top