Карлеуша го врати Милан Станковиќ од манастир на сцена

Јелена Карлеуша има соработката со српскиот пејач Милан Станковиќ, и откри дека планира да сними дует со него. Пејачката направи вистинска бура на музичката сцена кога по 10 години пауза објави два албума насловени „Алфа“ и „Омега“.

Песните се од различни жанрови, а големо внимание привлече онаа во изведба на Милан Станковиќ. Песната се вика „Лудило“, а оваа информација наиде на општ ентузијазам, бидејќи со оваа композиција Милан се врати на сцената, дури и како автор, по неколкугодишна пауза и повлекување од сценската музика.

За неговото враќање проговори токму Јелена.

„Милан се врати на сцената со оваа песна на вистински начин. Тој за мене е еден од најталентираните млади пејачи и сигурно ќе се случи дует во иднина. Ова е само комбинација од неверојатни сличности и во енергиите и во менталитетот, а можеби и во лудилото, како што е вика песната“, изјави пејачката.

Јелена откри и дека песната ја добила на подарок од Милан, како и дека сакала да соработува со него уште во 2009 година на песната „Инсомнија“, што Саша Поповиќ тогаш не го дозволил.

„Музиката за песната „Лудило“ ја добив од Милан. Го добив неговиот дел, а ги платив и текстот и аранжманот. Се што е напишано за „Инсомнија“ е вистина. Јас уште тогаш му викав. На Милан и тогаш му се допадна“, раскажала пејачката.

Јелена изјави и дека не се сомнева оти Станковиќ ќе се врати со голем стил на нашата естрада.

„Зошто не би се вратил? -Навистина не знам каде отиде, но секој има свои причини, борби и одлуки. Треба да разговарате со него за тоа и сигурен сум дека тој ќе зборува за тоа“, вели пејачката.

Scroll to Top