Објавена забранета снимка на Александар Вучиќ: Еве што правел претседателот во Сараево за време на војната во Сараево!

By

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, е поранешен член и еден од лидерите на Српската радикална партија, а позната е и неговата улога во агресијата на Босна и Херцеговина, особено во агресијата на Сарево.

dobivaj vesti na viber

Сите веројатно веќе сте ги виделе неговите снимки направени на планината Требевиќ над Сараево. На тие материјали се гледа како младиот Вучиќ ги минува деновите со Воислав Шешељ и Томислав Николиќ.

Во исто време врз градот секојдневно паѓале илјадници гранати, убиени се деца и невини цивили, а градот немаше вода, струја, храна, ни што и да било друго, освен терор и невиден урбицид. Беше тоа изживување над здравиот ум какво што светската историја го нема запаметено.

И тоа среде Европа, среде модерен свет, кој цели кон демократските достигнувања. Целиот свет гледаше како се убивани цивили, гледаа и такви што денеска се третираат како пријатели на татковината. Сите гледаа, сите беа силни на зборови, сите осудуваа, а никој ништо не направи.

Затоа оваа снимка потребно е повторно да се погледне и да се врежи во паметењата наши. Овие луѓе денеска сосема слободно шетаат низ градовите, а Вучиќ ќе го дочекуваат денеска како претседател во Сараево, во истиот тој град, кој четири години беше под опсада.

Еден човек еднаш спомена дека Вучиќ не ја менува фризурата, но лудоста – е во тоа не може да бидеме сигурни. Еве забранета снимка на српскиот претседател над Сараево. Изгледа веројатно била туристички направена, зошто инаку би доаѓал за време на агресија?

 

Ќе ви се допадне