Победничката на Евросонг Емилија Кокиќ, денес држи часови по пеење

Некогашната претставничка на Југославија на Евровизија, Емилија Кокиќ, денеска држи приватни часови по пеење, а многу ретко се појавува во медиуми.

За себе вели дека е нормална личност и знае да биде многу досадна, но, сепак, го работи тоа што го сака.

Емилија во 1989 година победи на европскиот фестивал за избор на песна и стана единствената која победи како претставничка на поранешната држава.

Scroll to Top