Последните зборови на српскиот пејач пред смртта – Ќе ви го скршат срцето

Пејачот Предраг Гојковиќ Цуне почина на 85. годишна возраст и го зави регионот во тага. Тој беше познат пејач на народни песни, севдалинки и немаше на кого не му помогнал во музичките води.

кариерата на пејачката Мерима Његомир секогаш беше врзана со Цуне, откако се појави на сцената. Ја викаа Мали Цуне, а учевствуваше како дебитант во шоуто во кое тој беше жири.

Таа вели дека е скршена, и бил пријател, помош, поддршка и учител во се, а од неговите последни зборови буквално се скршила по трагедијата:

– Се сретнавме во неговата куќа, ми рече душо моја пеј ми зошто јас веќе не можам. Му ја отпеав неговата песна Гулабице мала, му направивме ден за паметење. Не знаев дека тоа ни е последна средба, вели мерима скршена.

Scroll to Top