Самарџиќ ќе биде кремиран во четврток – Весниците со легенди во спомен на големиот човек

Последниот поздрав од прочуениот Шурда го упати и Здружението на филмски уметници во Србија.Од југословенското глумиште Љубиша Самарџиќ кој почина на 81 годишна возраст, во петокот на 8 септември, по долгата и тешка болест, со денови се опростуваат колеги, продуценти, писатели, режисери…

dobivaj vesti na viber

Последниот поздрав на прочуениот Шурда го упати и Здружението на филмски уметници на Србија, Душко Ковачевиќ, Синиша Павиќ…

Самарџиќ ќе биде кремиран во четврток на 14 септември во 13 часот на Новите Гробишта во Белград.

 

Scroll to Top