Шеикот Саид ја прифати христијанската вера поради српската мисица Јелена

By

Поранешната мис на Југославија Јелена бин Драи, која се омажи за шеикот Саид и ја прими неговата муслиманска вера, исто како и тој нејзината христијанска, сега вели дека сака нејзините три деца да имаат интернационални сфаќања.

Заедно со нејзините деца, Асија, Хилал и Хамдан, минатиот Божик тие го минаа славејќи според српската традиција.

Thinking about …… #jelenabindrai

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

„Ние сите празници ги прославуваме во духот на традицијата чиј празник се слави. Католички Божик го славиме затоа што мајката на Саид е Англичанка, а потоа ги славиме православните и сите други празници. Сакам нашите деца да бидат со интернационални сфаќања и да бидат жители на овој свет, а не само да се фокусираат на одредени работи. Саид ја прими нашата традиција, па сега и тој се радува на нашите слави и празници. На нашите веселби е многу радосен“, рекла Јелена, која неодамна ја посети Србија поради семејна слава.

 

@jelenabindrai at work 🦄 #jelena #jelenabindrai #dubai #fashion # homewear

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on

Ќе ви се допадне