Славниот Џери Луис глумеше во ремек-делото на Емир Кустурица

Легендарниот актер, забавувач и комичар Џери Луис почина на 91-годишна возраст. Во текот на кариерата глумеше во многу познати филмски остварувања, меѓу кои и  филмот „Аризона дрим“, кој го режисираше српскиот режисер Емир Кустурица.

Џери го играше ликот Леа Свитиј, инаку вујко на главниот лик Ексел Блекмер, кој, пак, го глумеше Џони Деп.

Сцената покрај возилото во која Џери Луис разговара со Џони Деп:

 

Сцената во која Џери Луис и Џони Деп ловат риба:

Scroll to Top