Снимката за која зборува цел интернет – Погледнете како гитаристот зема бакшиш од Дејан Матиќ

Видео настапот на Дејан Матиќ предизвика лавина коментари на социјалните мрежи.

Штом на интернет се појави снимката од настапот на Дејан Матиќ, на кој се гледа како гитаристот во еден момент го зема бакшишот од клавијатурата на Матиќ, на социјалните мрежи се појавија лавина на коментари.

Но, она што не беше познато е дали се работи за стандарден договор меѓу  Дејан Матиќ и неговиот музичар (што најверојатно е објаснувањето), или за нешто друго, поради што не чуди што ова видео предизвика толкаво внимание.

Погледнете ја снимката од настапот на Дејан Матиќ:

 

Сепак, Дејан Матиќ се огласи за да стави крај на шпекулациите, велејќи дека на снимката не постои ништо спорно.

„Познато е се и нема никкави сомнежи. Јас и Игор соработуваме веќе осум години, патуваме, настапуваме. Нашиот интерен договор во бендот е да бакшишот го чува Игор, така да без потреба се дигна прашина. Ние без никаов проблем го делиме истиот по завршувањето на свирката“, изјави Дејан за Блиц.