Српската пејачка Романа ќе оди во затвор

By

Српската пејачка Романа Паниќ (45) е уапсена и осудена на 12 месеци затвор. Таа и агентот за продажба на недвижности, Филип М. (40), биле уапсени во Австралија поради користење  софистициран систем за крадење пари, кој во март и април го поставиле на три банкомати во Бризбејн, а потоа ги копирале податоците и банкарските картички. На тој начин двојката собрала банкарски податоци од 35 лица.

Филип е осуден на 14 месеци затвор.

Романа и Филип, кои претходно останале без пари во Австралија, смислиле план како да заработат, ја признале вината, па ќе бидат условно пуштени откако ќе одлежат најмалку три месеци затвор.

Ќе ви се допадне