Тања Савиќ ќе оди во затвор ако не си плати за прекршокот

By

Проблемите кај пејачката Тања Савиќ не стивнуваат, па откако јавно проговори за
малтретирањето од сопругот и свекрвата и бара начин да си ги види своите деца кои Душан и ги
однел во Австралија, Тања сега се соочува со можна затворска казна. Проблемот овој пат е тоа што пејачката нема возачка дозвола па години наназад вози без дозвола ширум Србија.
Како што вели близок извор до пејачката таа на 23 години била да полага возачки испит но
никогаш не го положила. Пејачката заради возење без дозвола може да плати казна од 120.000 динари од суд за прекршоци или најстрога предвидена казна за ваков прекршок е максимално 60 дена во затвор.

Ќе ви се допадне