ВАКА ТУРЦИТЕ НАПЛАЌААТ ДОЛГОВИ: Еве што направи Хурем за да ги извлече парите од момчето

Љубовниот живот на Мерјем Узерли, неодоливата султанка од турскта тв серија „Величествениот“ полн е со пресврти, а кога се ќе се собере и одземе, без претерувања може да се каже дека е вистинска катастрофа.

По „пропаднатиот брод“ во врската со турскиот Дон Жуан, бизнисменот Џан Аташ  овие денови има судски епилог. Имено, спортивно на неговата желба, родила ќеркичка, Лара која денеска има 3 години. Некое време по породувањето изгледало дека Џан е воодушевен од ќеркичката и дека меѓу него и Мерјем се ќе биде добро. А потоа тој исчезна со парите на своите клиенти, околу 30 милиони.

Се зборуваше дека со себе ги зел и парите за Лара, околу 2 милиони. Сега на Аташ му се суди во отстуство, а еден од сведоците била и Мерјем. Таа пред судот изјави дека на таткото на Лара во неколку наврати му позајмила 500.000 евра зошто бил во тешка ситуација и ја замолил за помош. Но кога парите не и ги вратил и по 7 месеци, убавата актерка мораше да примени турски метод на наплата: ангажирала луѓе кои го него со сила ги зеле парите.

Scroll to Top