„Ван Гог“ одржа концерт во Панчево

By

Популарниот рок состав Ван Гог одржа синоќа во Панчево акустичен спектакл за паметење! Големат асала Културниот центар во Панчево бил претесен да ги прими сите кои сакаа да уживаат во хитовите на Ван Гог.

Овој концерт ќе остане првенствено запаметен по новиот стилски и креативен пристап на музиката на популарниот рокенрол состав.

Публиката од различни генерации, синоќа целосно се предаде на новиот бран на добро познатите ноти и стихови на групата Ван Гог!

Ден пред сите и тоа и тоа „За инат на осмомартовското лицемерие“, како што гласел најновиот слоган на концертот, познатиот систем направи врвен музички спектакл! Повеќе од 2,5 часа низ несекојдневна интеракција која владеела меѓу групата и низ мудро одбраните сет листи, „КCP“ се љуљаше во ритамот на љубовта!

Овој акустичен „звучен пакет“, е прв во низата на концерти кои групата ќе ги одржи во Србија, регионот и странство во 2018 година, во амбиентот на културните центри и театри!

Ако денот се познава по утрото, новиот студиски албум кој групата го најавува за 2018 година, сигурно ќе биде целосно освежување за заспаната домашна музичка сцена!

Ќе ви се допадне