(ВИДЕО) Публиката го избра Исмаил Делија, а жирито Индира Бериша

Во финалниот дуел се бореа Исмаил Делија и Марко Столиќ, додека третопласирана беше Мелика Моранјкиќ. Победникот на жирито е Индира Бериша.

По десет месеци жестока борба, и уште повозбудливо суперфинале, победникот на третата сезона на „Пинкови ѕвездички“, е Исмаил Делија, по одлуката на публиката, а победничка на жирито е Индира Бериша. Второпласиран е Марко Столиќ, додека третото место го освои Мелика Моранјкиќ.
До самата завршница стигнаа и Марко Столиќ и Исмаил Делија, кои се бореа за новата „Пинкова ѕвездичка“.
Исмаил или „малиот Џани“, како што жирито го нарекуваше, ја пееше завршната песна „Што он то има“,од Шериф Конјевиќ, додека Марко за финалниот дуел го избра хитот на Саша Матиќ „Не знам јас машки да загинам“.

 

Foto: Telegraf

Во третиот, претпоследен круг, остнаа: Исмаил Делија, Мелика Моранјкиќ и Марко Столиќ, кои уште еднаш дадоа се од себе, за да се претстават во најдобро светло.

Foto: Telegraf

 

Исмаил ја пееше песната „Ќе се исплати, ќе ти биде полесно“, од Јашара Ахмедовски, Мелика ја испеа прекрасната балада на Маја Сар „Чекорите ти ги знам“, додека Марко ја избра песната „Окуј ме царе“ од Халида Бешлиќ.

Pinkove zvezde -

Солзите и анксиозноста беа неминовни, напнато беше до самиот крај, а во ревијалниот дел Маја Беровиќ се претстави со новата песна „Број“.

Погледнете го финалниот, одлучувачки дуел:

Исмаил Длија – „Што тој тоа има“

Марко Столиќ – „Не знам машки да загинам“

Оваа година за прв пат е избран и победник на жирито на „Пинкови ѕвезди“, а тоа е Индира Бериша, која од продукцијата, како и од победникот на публиката, добија песна. Гласовите на жирито ги соопшти Маја Николиќ.

Pinkove zvezde -

Погледнете го настапот на Индира:

Да потсетиме, суперфиналисти беа: Сара Релјиќ, Милица Јокиќ, Исмаил Делија, Зоран Стефанов, Андријана Радонјиќ, Богдан Мартиновиќ, Мељка Моранјкиќ, Андреј Дориќ, Марко Столиќ и Индира Бериша.

Pinkove zvezde -

Членовите на жирито беа во состав на комплетно нова петорка: Леа Киш, Саша Обрадовиќ, Саша Видиќ, Дамир Хандановиќ и Драгана Трпиќ.

 

Foto: Telegraf
Scroll to Top