Во потонатиот брод од 18 век го пронајдоа пиштолот на Црниот Сем

Кога бродот „Вида“ потонa вo 1717 годинa, со себе однел 144 човечки животи, меѓу кои и оној на Семјуел Белами – озлогласениот пират, попознат како …

Во потонатиот брод од 18 век го пронајдоа пиштолот на Црниот Сем Прочитај повеќе »