Џулија Робертс ќе му даде награда за животно дело на Џорџ Клуни

Актерката Џулија Робертс ќе му ја додели на Џорџ Клуни највисоката награда на Американскиот филмски институт (АФИ), наградата за животно дело.

Робертс и Клуни се долгогодишни пријатели и често снимаат заедно, а Џулија ја играше и главната улога во неговото прво режисерско остварување „Исповед на опасниот ум“.

Робертс ќе му ја додели на Клуни 46. награда на АФИ на гала вечера што ќе се одржи во Долби театарот на 7 јуни.

 

Scroll to Top