Еден месец од смртта на Шинејд О’Конор, семејството им се заблагодари на фановите: Многу ја цениме вашата поддршка

Пејачката Шинед О’Конор почина пред еден месец, а нејзиното семејство сега првпат се огласи. Тие се заблагодарија на поддршката на нејзините фанови од целиот свет.

„Децата на Шинед и нејзиното пошироко семејство сакаат да им се заблагодарат на безбројните љубезни луѓе кои сочувствуваа и изразија сочувство за неодамнешната смрт на Шинед. Ние многу ја цениме нивната поддршка. Им благодариме на медиумите во земјата и странство кои ја прославија Шинед во песни и приказни, покажувајќи почит кон приватноста што ја бара семејството. Бараме таа приватност да продолжи да се почитува. На крајот, би сакале да им се заблагодариме на обожавателите на Шинед за прекрасната погребна поворка што ја однесе покрај нејзиниот стар дом во Бреј и за националното и меѓународното излевање на љубов и наклонетост кон Шинед по нејзината смрт“, информираше нејзиното семејство.

Пејачката почина на 50-годишна возраст, а на нејзиниот погреб се појавија повеќе од 3.000 обожаватели. Во 2018 година, пејачката ја промени религијата и го прифати исламот како своја религија. По неа следеше муслимански погреб на кој присуствуваа многу познати личности, меѓу кои и членовите на бендот Ју Ту и ирскиот претседател Мајкл Д. Хигинс.

Scroll to Top