Кијану Ривс зборува за своите најлоши филмови: „Тоа беше катастрофа“

Канадскиот актер Кијану Ривс неодамна им откри на медиумите кој од неговите два филма го смета за најлош.

Имено, иако актерот е најпознат по својата работа во жанрови како што се акционите трилери, тој повремено глумеше и во хорор филмови.

Така, според критичарите, во филмот „Константин“ тој ја имаше една од своите најдобри хорор изведби, надминувајќи ги границите на филмскиот жанр и внесувајќи ја улогата на иконскиот детектив во ново светло. Режисерот Френсис Лоренс го означи Ривс како една од најважните филмски ѕвезди во тоа време.

Сепак, иако улогата на Ривс во овој филм се сметаше за вистинско кинематографско чудо, има некои хорор филмови за кои тој смета дека се неквалитетни.

Ривс еднаш објасни дека бил измамен за неговата улога и во хорор филмот „The Watcher“ од 2000 година. Заплетот на филмот е за поранешен агент на ФБИ, кој е прогонуван од сериски убиец.

“Никогаш не ме интересираше сценариото, но мојот пријател го фалсификуваше мојот потпис на договорот. Не можев да го докажам тоа и не сакав да ме тужат, па немав друг избор освен да го снимам филмот”, призна Ривс.

Подоцна, тој зборуваше за хорор филмот од 2015 година „Knock Knock“, бидејќи медиумите забележаа дека тој повеќе не глуми во слични филмови.

„Тоа беше катастрофа. Го мразам тој филм. Беше страшно, рекол актерот.

Scroll to Top