Рајан Рејнолдс купува фудбалски клуб

By

оливудскиот глумец Рајан Рејнолдс сака да го купи фудбалскиот клуб „Рексам АФЦ“ кој настапува во петтата британска лига, пренесеуваат медиумите. Коинвеститор со Рејнолдс во клубот ќе биде и Роб Мекелхени, креаторот на ТВ-серијата „Секогаш е сончево во Филаделфија“.

Клубот објави дека го одобрил планот на Рејнолдс и Мекелхени, и тие сега ќе треба да ја претстават својата визија за иднината на филмот пред повторно да се гласа дали ќе им го продадат.

Рејнолдс и Мекелхени се само едни од многуте холивудски ѕвезди кои инвестираа во фудбалот. Вил Фарел е ко-сопственик на Лос Анџелес ФЦ, а Натали Портман е ко-сопственик на новиот женски клуб од Лос Анџелес кој ќе се формира во 2022 година.

Рексам, иако е од Велс, игра во англискиот фудбалски систем. Клубот е основан 1864 година, како трет најстар професионален клуб на светот и најстар велшки клуб. Во 2007/08 година тие играа во втората лига.

Ќе ви се допадне