(Фото) 1.000 патници се соблекоа во метро

By

Над 1.000 патници во повеќе од 60 градови од целиот свет учествуваа за Денот без панталони во метро и ја соблекоа долната облека во подземна железница.

dobivaj vesti na viber

Оваа необична традиција започнала во 2002 година како шега на неколку пријатели од Њујорк. Целта била месецот јануари да го направат поинтересен.

Денес на оваа манифестација, покрај њујорчани учествуваат и жители од Берлин, Прага и Москва.

Во Лондон учесниците добиле предупредување од организаторите да не претеруваат во соблекувањето. Сите кои, покрај панталоните ќе се соблечат целсно голи, ќе бидат отстранети и пријавени во полиција.

Ова организаторите го наведеле на официјалната Фејсбук страница.

 

Ќе ви се допадне