(Фото) Засадени 400 садници во чест на Калина и Александар

By

Над десетина волонтери од Еколошката групација „Зелена сила“ засадија 400 садници под врвот Клепа, општина Градско, во чест на Калина и Александар, двајцата планинари кои загинаа искачувајќи се на врвот на Кајмакчалан.

На површина од илјада метри квадратни се посадија садници од шумата со име „Калина и Александар“, која е во фаза на формирање. Местото е на 600 метри надморска височина.

Волонтерите садеа бреза, чемпрес, јавор, јасен и бел бор. Просторот каде се случи пошумувањето се наоѓа на границата помеѓу општините Градско и Росоман, пренесе тирековмирече.ком.

 

Ќе ви се допадне