Фудбалери на „Пелистер“ се затруле со храна во Велес

By

Четиринаесет фудбалери на „Пелистер“ се затруле со храна во ресторан во Велес. Тие со исти симптоми и нагон за повраќање биле примени во инфективното одделение при општата болница во Велес.

Екипи на Државниот санитарен инспекторат, заедно со претставници на Центарот за јавно здравје и Агенцијата за храна и ветеринарство беа на терен. Се вршат проверки во ресторанот каде што ручале фудбалерите на битолски „Пелистер“, пред натпреварот кој што требаше попладнево да го одиграат со Шкупи.

Ќе ви се допадне