Мајки и нивните деца со Даунов синдром пеат на знаковен јазик

По повод Светскиот ден на Дауновиот синдром, кој се одбележува на 21 Март, на интернет е објавено емотивно видео во кое 50 мајки и нивните деца на знаковен јазик ја пеат A Thousand Years. Децата на видеото имаат Даунов синдром.

Беки Карлес, една од учесничките, рекла дека идејата е да се променат перцепциите на луѓето во однос на овие деца и да се види врската меѓу децата и нивните мајки.

„Важно ни беше да го покажеме тоа и дека не би ги промениле за ништо на светот,“ вели таа.

Инспирацијата за снимката ја добиле од Carpool Karaoke во шоуто на Џејмс Корден, каде што гостите пеат во автомобил.

Scroll to Top