Направете домашен спреј против комарци од три состојки

By

Наместо да користите хемиски производи, самите дома можете да направите ефикасно средство против комарци. За ова ви требаат само три состојки, кои најверојатно ги имате во вашиот дом: масло за јадење, 9% оцет и шампон.

Сите состојки треба да бидат во ист сооднос. Изешајте ги за да добиете бела пена, па ставете ја течноста во шишенце со прскалка и испрскајте се, но испрскајте и низ домот. Оваа мешавина делува затоа што киселината од оцетот ги одбива комарците, шампонот го покрива непријатниот мирис од киселината, а маслото е база на секоја крема и спреј за тело.

 

Ќе ви се допадне