Неколку продолжени викенди во април и мај

By

Во април и мај има неколку неработни денови и продолжени викенди.

За сите граѓани 

  • 29 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар,
  • 1 мај (среда), Ден на трудот,
  • 24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ – Ден на сесловенските просветители

За граѓаните од православна вероисповед

  •  26 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден

За граѓаните од католичка вероисповед

  •  22 Април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

  •  23 мај (четврток), Национален ден на Власите,

Ќе ви се допадне