(Видео) Христијан Тришоски ја препеа „Распукај срце ко Шар планина“ од Наум Петрески

Младиот пејач Христијан Тришоски, ја препеа песната на Наум Петрески „Распукај срце ко Шар планина“. Фолк пејачот првпат ја испеа оваа песна пред 15 години на „Тетово Фолк Фест“.

Христијан ни кажа дека е задоволен од сработеното и сигурен е дека ќе и се допадне на публиката. Покрај него, во спото учествуваа и Бојан Кузмановски на клавир, Даниел Божиноски на кларинет и Филип Михајлоски на канон.

Видеото го сними Александар Тришоски во локал во Кичево.

Scroll to Top