(Видео) Ирска ја тргна забраната, жените сега можат да абортираат

By

Ирска со успешен референдум ја тргнаа забраната жените да абортираат по свој избор. Пред некоја година млада девојка во Ирска почина од сепса бидејќи не ѝ беше дозволено да абортира, а носеше мртов плод.

Илјадници жени излегоа на улиците да го прослават овој момент.

 

The moment Ireland learned that 66.4% voted to Repeal the Eighth

The moment Ireland learned that 66.4% voted to Repeal the Eighth

Posted by The Independent on Недела, 27 мај 2018

Ќе ви се допадне