(Видео) „Македонско девојче“ пее хор од Јордан

Хорот од кралството Јордан, Dozan Wa Awtar, на настап во Вашингтон ја пееше песната „Македонско девојче”, пренесе Македонската обединета дијаспора. Настанот се одржа во Прва собраниска обединета црква христова. Истата песна хорот ја пееле и во јули оваа година на настап во Аман, Јордан.

Scroll to Top