(Видео) Младата уметничка од Финска ја препеа „Јовано, Јованке“

By

Прекрасна преработка на „Јовано, Јованке“ на Вилма Талвити. Младата уметничка од Финска ги освои срцата на Македонците со својата преработка. За време на етноедукативните кампови имало балкански свирки. Песните од тие подрачја често се свиреле. „Сум ја чула ‘Јовано, Јованке’ многупати и некои други македонски песни и така се заинтересирав за песната. Ги сакам и приказната и мелодијата“ вели Талвити.

dobivaj vesti na viber

Појаснува дека на почетокот имала тешкотии со изговорот, но го усовршила со помош на слушање и вежбање други изведби на песната.

Ќе ви се допадне