(Видео) Ремек-делата на легендарниот композитор Eнио Мориконе

By

Денеска на 91 година почина музичкиот гениј, италијанскиот композитор Енио Мориконе. Легендарниот музичар во својата кариера има напишано музика за повеќе од 500 филма, а доби и „Оскар“ за исклучителен придонес во филмската уметност.

Меѓу неговите најпознати дела се темите за филмовите: „Добриот, лошиот и грдиот“, „Беше еднаш во Америка“,„Малена“, „Недопирливите“, „За грст долари“, „Осумтемина омразени“, „Професионалец“, „Киното Парадисо“ и многу други.

Во продолжение се некои од најпознатите дела на големиот композитор.

Ќе ви се допадне