(Видео) Смрзнаа Плитвичките езера

By

Скоро метар и половина снег и температури од минус 10 степени ги смрзнаа Плитвичките езера во Хрватска. Ваквата глетка ги привлекува и туристите од целиот свет, па Плитвице е посетено подеднакво и во зима и во лето. Сепак, на некои места не можат да дојдат, а во овие зимски денови хрватските безбедносни служби предупредуваат на езерата да се оди само со водиш кој го познава теренот.

Ќе ви се допадне