(Видео) Тинејџер штедел две години за да му купи инвалидска количка на свој другар

By

Тинејџерот Тенер Вилсон две години штедел пари за да му купи електрична инвалидска количка на својот неподвижен пријател Брендон Квалс. Брендон имал количка која рачно се движи и се заморувал кога се движел од училница во училница или по долгите ходници од училиштето. Танер две години работел кај локалниот автомеханичар и штедел за електричната количка. Приказната за пријателството и пожртвуваноста ја пренесе и телевизиската мрежа Си-би-ес.

Ќе ви се допадне