Пред готвење загрејте ја рерната до 245 степени. Потоа, оставете го телешкото месо да се постигне собна температура најмалку два часа пред готвењето. Направете микс од сенф, маслиново масло и билки. Потоа премачкајте го месото по целата површина ѝ додадете сол и бибер.
Месото поставете го дирекно на решетката од рерната, а под него се ставете сад за маснотијата да капе дирекно во садот. За оние кои не сакаат да биде препечено, се пече 15 минути на температура 54 º C. За средно печено се пече вкупно 30 минути, од кои 20 мин на 60 степени, + 10 минути на 70 степени . За добро печено , 40 минути на 120 степени.
Откако ке го извадите , оставете го телешкото 15 мин на собна температура. Користете добар нож и исечете го на средно, тенки парчиња и полсужете го со прилог.
Препорака за прилог:
Јоркшир пудинг е типичен придружник на печено телешко месо, печени компири, различен зеленчук како што се бари на пареа, моркови, пашканат, брокула и друго.