Андол, лек за убод од оса и пчела

By

Долгогодишен пчелар вели дека лекот за убод од стршлен, пчела или оса е едноставен, а дава добри резултати. Тој вели дека ви треба андол или аспирин во таблети. Треба само да ја навлажните таблетата и да ја ставете на местото кај што ве каснал инсект.

Држете ја една минута, па отстранете ја од местото на убодот. Таблетата ќе ги спречи болка и отекување. Но, тој додал дека понекогаш е најдобро да побарате помош од лекар, особено ако местото отече.

Ќе ви се допадне