Како да разликувате грип од корона

By

Симптомите како што се зголемена температура и отежнато дишење, не мораат да укажуваат дека имате коронавирус. Колку и да се слични, грипот и короната се разликуваат во температурата.

Додека грипот настапува наеднаш и температурата веднаш скокнува и е висока, кај короната таа постепено се развива. Температурата на почетокот е благо повисока и полека расте. Слично е и со останатите симптоми.

Ако забележите дека имате зголемена температура, кивате, кашлате или имате потешкотии со дишењето и сте загрижени дека можеби сте заразени со коронавирусот, побарајте лекар. Одете до најблиската амбуланта и објаснете им ги симптомите кои ги имате.

Послушајте ги советите  на лекарите. На Балканот досега се заразени околу 28.000 луѓе. Во светот се заразени повеќе од девет милиони, а починале повеќе од 471.000 луѓе. Од короната оздравеле 4,54 милиони луѓе.

Ќе ви се допадне

anime stream. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime Horimiya (Dub)

4anime. biz The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

4Anime SK8 the Infinity (Dub) Episode 10

My Hero Academia Season 2 (Dub) Episode 23

4anime biz 4Anime Fairy Tail (Dub)