Руски лекари објавија кои витмани и колкава доза треба како заштита од Ковид- 19

By

Лекарите низ светот, а меѓу нив и руски лекари, дошле до заклучок дека телото може успешно да му се спротивстави на коронавирусот ако ги има овие витамини.

Витамин Ц – двапати дневно. Во тешки случаи (кај болничко лекување), витамин Ц се дава интравенозно.

Витамин Д3 секој ден. Без доволно количество на овој елемент во трагови, имунолошкиот систем не може да функционира нормално.

Мелатонин – ноќе околу 0,3 мг до 2 мг. Докажано е дека пациентите заразени со ковид-19 добиваат образец на спиење и затоа дефинитивно треба да им се препише мелатонин. Тој е важен за правилно функционирање на целиот организам; Без добар сон, нема ни добар одмор.

Цинк – дневно од 75 до 100 мг, со текот на времето дозирањето може да се намали на околу 50 мг. Околу 25 отсто од популацијата страда од недостаток на цинк во организмот, што е честа последица на неисхранетост или долготрајна употреба на одредени лекови. Цинк им е повеќе потребен на оние што имаат дијабетес, бидејќи во тој случај елементот во трагови брзо се излачува преку урината.

Магнезиум – во некои случаи се дава интравенозно.

Ќе ви се допадне