Сокот од лук спречува опаѓање на косата

Многу шампони и тоници за коса содржат токму сок од лук кој помага во спречувањето на губиток на коса, што е научно докажано.

Се верува дека делува така што ги поттикнува новите влакна на раст, ја поттикнува циркулацијата и исто така делува како антисептик.

Бидејќи жените започнуваат да губат коса на темето, мораат да загубат околу 20 до 30 процетни за проблемот да биде видлив…

За разлика од понежниот пол, на мажите косата прво им опаѓа на средниот дел на главата, па многу брзо се воочува.

Како да го користите сокот од лук за спречување на губиток на косата.

Изрендајте или сомелете 1 цела главица лук. Сокот кој сте го добиле одвојте го па со него намачкајте се на критичните места, или на целиот скалп, оставете го да делува еден час и измијте ја главата со шампон.

Лукот има силен и за многумина непријатен мирис, но верувајте помага. Овој препарат треба да го користите два пати неделно како терпија. Многу лица по еден месец третман забележуваат појава на нови влакна.

Scroll to Top